Glasreparationer

Trasigt glas? Av oss får du alltid snabb och professionell service!

Ibland är olyckan framme, glaset går sönder och behöver åtgärdas.

Här på Johannelunds Glas i Linköping är vi säkra på det vi gör och glasreparationer är något vi jobbar med dagligen. Vi utför det mesta inom branschen förekommande typer av glasarbeten.

Fönsterglas

Är det trasiga fönster på huset så löser vi det snabbt med välutbildad personal för vi vet att trasiga fönster ger en känsla av osäkerhet och skyddar dåligt vid fuktigt och kallt väder. Vi utför glasreparationer och installerar fönsterglas till både villor och andra fastigheter. Vi har erfarenhet av alla typer av fönsterglas och gör allt från att laga enstaka trasiga fönsterrutor till större objekt. Genom att byta ut glas, kitta om, byta ut tätningslister ser fastigheten fräschare ut och ut man kan minska energiförlusterna. Som husägare kan det vara svårt att veta om fönstren behöver tätas genom att få nya tätningslister eller om hela fönstret behöver renoveras. Kontakta oss om du har frågor om dina fönster så tipsar vi dig om de smartaste lösningarna för just din fastighet.

Energiglas och bullerglas

Äldre fönster är ofta vackra men de kan vara riktiga energibovar. Genom att byta ut gamla glas till energiglas kan fönstrets isolerande förmåga bli mycket bättre. Du får behagligare inomhusklimat, slipper kallras från fönstren och sänker dina uppvärmningskostnader.

Om ljud utifrån är besvärande kan man bli hjälpt av att täta sina fönster, men vid högre ljudnivåer som hårt trafikerade vägar är ljudisolerande glas ofta en bättre lösning. Ljudisolerande glas används också i inomhusmiljöer för bättre arbetsklimat t.ex. mellan kontor och verkstadsmiljö. Fönstrets ljudreducerande egenskaper kan påverkas på flera sätt och vi bistår gärna med råd och förslag om bästa lösningen för just dina eller företagets förutsättningar.

Skyltfönster

Större glasrutor i offentlig miljö kan utsättas för skador vid t.ex. inbrott, olyckor och skadegörelse. Ett trasigt skyltfönster behöver åtgärdas snarast möjligt. Vi utför snabb, säker transport och professionell installation av butiksglas i Linköping.

Specialglas

Våra välutbildade glasmästare kan även installera och reparera olika typer av specialglas. Säkerhetsglas används där man vill skydda folk från farliga skärvor om glaset skulle gå sönder. Det kan göras genom laminering eller olika typer av härdning. Brandskyddsglas finns i olika klasser beroende på vad det ska stå emot (värmestrålning, rökgaser, lågor) och hur lång tid glaset ska stå emot branden. Det finns bl.a. laminerade, specialhärdade och keramiska glas. Brandskydd kan kombineras med andra funktioner som isolering och personskydd. Skyddsglas är en beteckning som innebär egenskaper som skyddar person eller egendom mot yttre påverkan. Vanligen delas skyddsglas in i tre klasser; vandalism, inbrott och beskjutning. För att få rätt skydd behöver man både välja rätt glas och installera det exakt enligt de föreskrifter som finns.

Plast

Vi har plastmaterial som plexiglas och makrolon på lager. Det kapas på beställning i de mått som önskas.